Caut bona, agentie bone

Adaparea la o lume in schimbare

Copiii nostri vor trai intr-o lume in care schimbarile vor fi tot mai radicale si rapide. Daca vrem ca ei sa reuseasca va trebui le oferim resursele necesare pentru a a se adapta corect la evenimente, chiar inainte de a le intelege deplin.

postat: 24-11-2013

Urmareste proBona pe Facebook. Aici sunt postate ultimile noutati (profile, articole, servicii, studii, cercetari)

Cum ii putem ajuta?

Studiile arata ca o adaptare corecta, eficienta tine in primul rand de echilibrul emotional si abia apoi de calitatea si cantitatea cunostintelor si informatiilor dobandite. Capacitatea de mentinere a armoniei interioare, chiar in contextul unor schimbari radicale, este factorul care poate face diferenta dintre esec si succes. Echilibrul emotional este cel mai adesea pus in legatura cu intuita evenimentelor si creativitatea. De aceea, un bun echilibru emotional este, cel care poate ajuta la o adaptare eficienta si la adoptarea unor decizii bune chiar si in situatii noi, inedite, pe care nu le cunoastem suficient. Chiar daca felul emotiilor resimtite si intensitatea lor la un moment este pus pe seama evenimentelor traversate, un bun echilibru emotional este construit inca din copilaria  timpurie.

Emotiile sunt primele reactii la lumea inconjuratoare ale unui copil, inainte de a putea face gesturi, de a putea gandi. Echilibrul emotional se construieste prin interactiunea cu cei din jur. O interactiune gresita, un feedback incorect poate conduce la un echilibru emotional precar. De aceea, gesturile potrivite, la momentele oportune pot ajuta mult un copil sa dobandeasca o stare interioara optima. Cu cat sunt repetate mai des anumite tipare, cu atat ele se vor consolida in timp si va deveni modul de a se simti al copilului in fata situatiilor pe care le va traversa.

Bona, este persoana cu care copilul petrece un timp suficient de mult, pentru  ca ea sa ii poata influenta evolutia dezvoltarii. Daca bona nu este la randul ei o persoana echilibrata emotional, desi cu un comportament "normal" si "controlat", nu va reusi sa transmita la nivelul cel mai  subtil acele nuante ale unui feed-back corect de care copilul are nevoie  pentru a-si forma strategiile potrivite pentru a reactiona la evenimentele din jur.

Bona trebuie sa fie ea insasi o persoana echilibrata emotional pentru a transmite in jurul sau intr-o maniera sistematica, de fiecare data, o stare potrivita in raport cu evenimentele. Doar asa poate ajuta copilul, ca la randul sau, sa isi dezvolte un echilibru emotional corespunzator. care sa ii ofere resursele necesare pentru a se adapta corect si  creativ, la evenimente, despre care de putine ori se va intampla sa stie totul.

Acesta este unul dintre motivele care ne-au determinat ca la proBona, pe tot parcursul selectiei candidatelor de catre Agentie, sa tinem cont in evaluarea bonelor, nu doar de aspectele normalitatii, ci si de aspecte mult mai subtile, dar care pot contribui la dezvoltarea armonioasa a copilului.


Te-ar putea interesa si:


 • Telefon
 • 0760.018.337
 • Nume

  Telefon

  Email

  Personal

  Mesaj


 

Locatia agentiei de bone, proBona